Netherton.nl

Over Netherton, Ichthyosis en de stichting

Spacer
Netherton rug
Spacer
Spacer
Bamboehaar
Bamboehaar

Robs fietstocht

Rob van Rijn en zoon Deen gaan fietsen voor het goede doel!

januari 17, 2016

IMG_2411 (1)

Hallo, mijn naam is Rob van Rijn. Ik ben getrouwd met Nel en samen hebben we twee zoons van 25 en 28 jaar oud. We zijn woonachtig in Dongen, Noord-Brabant.

Ons plan is om deze zomer een fietsvakantie te houden met als eindbestemming Zweden. Wat deze vakantie voor ons bijzonder maakt is dat we deze gekoppeld hebben aan een goed doel: de stichting Global Ichthyosis Syndrome Network met in het bijzonder Netherton. We gaan hiervoor zo veel mogelijk mensen (kennissen, collega’s, vrienden en familie) enthousiast maken om ons te sponsoren of een donatie te doen. Het gehele bedrag komt ten goede aan de stichting.

  • Het verhaal

Fietsen is één van mijn grote hobby’s en al jaren liep ik rond met het idee om een lange route te gaan fietsen, maar daadwerkelijke plannen bleven uit. Toen ik in de zomer van 2014, na een heerlijke fietstocht over de Veluwe, weer over mijn voornemen begon, zei mijn vrouw dat het tijd werd om het dan ook maar eens te doen.

Vanaf dat moment kreeg het plan meer en meer vorm.

De bestemming werd al gauw duidelijk: Zweden. Hier zijn we met ons gezin jaren achtereen op vakantie geweest. Het is een prachtig land met veel natuur, ruimte en goede wegen. Vooral de omgeving rond Arvika en Sunne was onze favoriete stek, dus daar in de buurt zou de eindbestemming zijn.

Hierna ging ik druk aan de gang met het bedenken van de route, de indeling van de afstanden, de aanschaf van een trekking fiets, bagagetassen, tent ed. Terwijl ik hiermee bezig was opperde mijn vrouw het idee om ook mee te gaan maar dan als kwartiermaker. Dit gaf hele nieuwe mogelijkheden en mijn oorspronkelijke plan om alleen te gaan fietsen kreeg een upgrade naar versie 2.0.

Versie 2.0 werd al snel 3.0: De oudste zoon Deen kreeg lucht van mijn fietsavontuur en zei tegen mij: ”Pap je denkt toch niet dat je alleen gaat fietsen, ik ga toch zeker ook mee?!”. De andere zoon Nilan houdt zijn moeder gezelschap en stapt haverwege de rit op de boot naar Noorwegen om daar kennissen te gaan bezoeken.

Het plan is hierna nog een keer aangepast, zodat we nu op versie 4.0 zitten: We hebben onze fietstocht gekoppeld aan de stichting Global Ichthyosis Syndrome Network met in het bijzonder Netherton. We zijn zeer gemotiveerd om deze kleine stichting een financiële ondersteuning te geven. We gaan in onze directe omgeving op zoek naar mensen en bedrijven die willen doneren of sponseren. Dit alles doen we in nauwe samenwerking met de stichting.

Concreet is dit ons plan tot nu toe:

  • De fietstocht start op zaterdag 18 juni 2016.
  • We leggen een totale afstand af van ongeveer 1.400 km.
  • De route wordt ingedeeld in 14 x 100 km.
  • Eindbestemming is Uddheden in Zweden.

fietsen voor netherton, kaart