Netherton.nl

Over Netherton, Ichthyosis en de stichting

Spacer
Netherton rug
Spacer
Spacer
Bamboehaar
Bamboehaar
« Terug naar nieuwsoverzicht

Rob en Deen gaat fietsen voor Netherton, een update. Jonge benen of trainen?

maart 16, 2016

Update 8 maart 2016.

We zijn inmiddels ruim een maand verder. De fietsroute is nagenoeg definitief. We hebben nog wat aanpassingen gedaan met betrekking tot de campings, de route en de indeling. Op de 2e dag zijn we al in Duisland en op de 6e dag in Denemarken. De dag hierna is een rustdag evenals de 12e dag als we op de veerpont vanaf Frederikshavn naar Goteborg gaan.

De route in Duitsland is iets aangepast vanwege een historische zweefbrug in Osten. Hiermee willen de rivier (Oste) oversteken.

fietsen voor netherton brug

In Denemarken fietsen we het laatste deel naar Frederikshavn langs de oostkust en in Zweden fietsen we door het natuurreservaat Glaskogen (afbeelding). De route is hierdoor leuker maar wel langer geworden: 1527 km.

fietskaart voor netherton

Ook de camper is inmiddels gereserveerd. Hiermee gaan Nel en zoon Nilan kwartier maken en zorgen dat alles klaarstaat (eten en drinken en enzo).

Rob: “Om mij voor te bereiden op de vele kilometers die komen, heb ik een opbouwend fietsschema opgesteld, we moeten tenslotte kilometers in de benen krijgen. Ik train nu 2 x 2 uur per week en breidt dit uit naar 5 x 2 uur per week. Als het weer wat aangenamer wordt gaan Deen en ik in de weekenden buiten fietsen, mooie routes van 80 – 120 km.

Deen: “Sinds begin deze maand heb ik een nieuwe baan in Bergeijk; een klein dorp onder Eindhoven en circa 70 kilometer van Dongen. Een perfecte afstand om dagelijks op de fiets af te leggen. Helaas is dit lastig te doen, aangezien ik al op tijd begin (het zou inhouden dat ik uiterlijk om half 5 op de fiets moet zitten). De eerste weken waren sowieso pittig, maar na een intensieve periode van acclimatiseren, heb ik eindelijk een manier gevonden om te trainen. Ik ben van plan om iedere vrijdag mijn fiets in de auto te gooien, naar mijn werk te rijden en dan vrijdagmiddag naar Dongen te fietsen (met een kleine omweg uiteraard). Vervolgens ga ik (samen met mijn vader) in het weekend een rondje fietsen, met als eindbestemming Bergeijk. Hier aangekomen drinken we een koude cola, laden we de fietsen in de auto en rijden we terug naar Dongen. Op deze manier fiets ik toch nog iedere week twee keer 80-100 kilometer. Ik ben nog druk aan het denken hoe ik het voor elkaar ga krijgen om meer te trainen, maar tot op heden heb ik nog geen idee. Wellicht moet ik toch gaan vertrouwen op “mijn jonge benen”…

Tot de volgende update.